Caatjes Lekkernijen

Streekproducten uit Twente 

Onze producten


Al deze lekkernijen kunt u bestellen door een                                   mail te sturen naar caatjeslekkernijen@gmail.com                             of via app of telefoon; 06 431 28 336.

Voor de conffituren worden  zoveel mogelijk (biologisch) fruit en groenten en zo min mogelijk suiker gebruikt. Zo proeft u waar het om gaat; Puur Fruit !  Om het geheel te binden wordt agar-agar gebruikt. Dit is een bindmiddel op basis van rood zeewier en is super gezond. Doordat alle producten gepasteuriseerd zijn, zijn ze lang houdbaar. Echter na opening zijn ze beperkt houdbaar in de koelkast.


 

Ook voor de tapenades worden zoveel mogelijk  onbespoten groenten en kruiden uit eigen (of andermans) tuin gebruikt.    De tapenades zijn heerlijk op een toastje, een bruchette, maar sommige kunt u ook combineren met vlees, wild of pasta.

       

 


De chili spread is voor de gemiddelde Nederlanders heet genoeg.           Zalig bij een tosti, kroket of bitterballetje.

 

Dips en Spreads.

Dit is geen jam, geen chutney of tapenade, maar een samenstelling van producten die prima op een toastje, een plakje cake of op een boterham passen. Tevens laten ze zich uitstekend combineren met vlees, diverse soorten kaas en groenten, worst of spek.


 

Een van de meest geliefde spread is de pittige, maar toch zoete gemberspread. Gemaakt van verse gemberwortel, citroen- en sinaasappel sap en rasp.  De gemberspread kent vele mogelijkheden. Hij is zalig op een stukje oude kaas, bij sushi, maar ook op cake of een gebakken kippetje een geweldige toevoeging. Ook zijn de bonbons gevuld met gemberspread niet te versmaden en geven ze een geweldige smaakexplosie.

Daarnaast is er nu GEMBERSPREAD 2.0 Een heerlijke variant op de "gewone"gemberspread. 2.0 is krachtiger, voller en kruidiger van smaak. Heerlijk te comberen met Krentenwegge, witvis en zelfs ijs.Een zeer speciaal product is de Twentse Bierdip. Dit is gemaakt van lekker donker Huttenkloasbier uit Twente en is overheerlijk op een stukje oude kaas of een lekker stuk stevig warm brood. Ook de dip van Radler bier is een topper. Deze smaakt voortreffelijk op een stukje pate, blauwe kaas, maar ook op een croissant, cake, ijs, of op een pannenkoek.

 

De Gemberspread wordt gebruikt in Restaurant Twenty 2 in Apeldoorn. De Twentse Bierdip en het Appel-Munt Protke door Lars van Galen in Michelin sterren restaurant 't Lansink in Hengelo.