Caatjes Lekkernijen

Streekproducten uit Twente 

Onze producten

Voor de conffituren gebruiken wij zoveel mogelijk (biologisch) fruit en zo min mogelijk suiker. Zo proeft u waar het om gaat; Puur Fruit !  Om het geheel te binden gebruiken wij agar-agar. Dit is een bindmiddel op basis van rood zeewier en is super gezond. Doordat alle producten gepasteuriseerd zijn, zijn ze lang houdbaar. Echter na opening zijn ze beperkt houdbaar in de koelkast.


 

Ook voor de tapenades maken wij zoveel mogelijk gebruik van onbespoten groenten en kruiden uit eigen (of andermans) tuin.                De tapenades zijn heerlijk op een toastje, een bruchette,                          maar sommige kunt u ook combineren met vlees, wild of pasta.

       

 De chili spread is voor de gemiddelde Nederlanders heet genoeg.  Je hebt natuurlijk altijd mensen die voor de Gloepens Heete spread gaan.

 

Dips en Spreads.

Dit is geen jam, geen chutney of tapenade, maar een samenstelling van producten die prima op een toastje, een plakje cake of op een boterham passen. Tevens laten ze zich uitstekend combineren met vlees, diverse soorten kaas en groenten, worst of spek.


Een van de meest geliefde spread is de pittige, maar toch zoete gemberspread. Gemaakt van verse gemberwortel, citroen- en sinaasappel sap en rasp. Ook verkrijgbaar met de helft suiker.

De Gemberspread kent vele mogelijkheden. Hij is zalig op een stukje oude kaas, maar ook op cake of in bonbons van pure chocolade is deze niet te versmaden.
 

Een zeer speciaal product is de Twentse Bierdip. Dit is gemaakt van lekker donker Huttenkloasbier uit Twente en is overheerlijk op een stukje oude kaas of een lekker stuk stevig warm brood. Ook de dip van Radler bier is een topper. Deze smaakt voortreffelijk op een stukje pate, blauwe kaas, maar ook op een croissant, cake, ijs, of op een pannenkoek.

SEIZOENS TOPPER : Caatjes Tapenade